Loading

Развлечения

Фолк певицата Емилия ще весели жителите и гостите на Ковачевци на традиционния събор в събота

 

 

Това съобщи кметът на общината Васил Станимиров. Концертът ще започне в 20,30 ч. на площада в селото.

Богата програма очаква хората на събора. Старта на празненствата ще бъде даден в 17 ч. Кръшни хора ще сне извият на площада, няма да липсват и песни.  Официален гост на тържествата ще е лидерът на БСП Михаил Миков.

Кукерите в ковачевските села Сурва 2014 за 13 и 14 януари (програма)

Пълна програма на кукерските обичаи по села в ковачевско. Народен обичай "СУРВА” в пернишко е вписан в националната представителна листа на нематериалното културно наследство “Живи човешки съкровища – България” от 2012 г. и кандидат за вписване в представителната листа на ЮНЕСКО за нематериално културно наследство на човечеството.

85 години от създаването на читалище „Георги Димитров” честваха вчера в Ковачевци

Повече от два часа продължи музикалната програма,в която участваха Фолклорен танцов ансамбъл “Български ритми”от читалището в пернишкия квартал Църква, Фолклорните певчески групи “Земенски полъх”, “Славена” – с.Косача, Калищенските баби и “Веселие” от с.Ковачевци.

Децата от село Лобош чествахагодишнината от рождението на апостола

Годишнината се отбелязва от децата в Лобош за трета поредна година. През лятото в селото се събират над 30 малчугани. Идеята за честването била на кметския наместник Георги Шияков, който тази година зарадва децата със сладолед, топки, въжета за скачане и тебешири.

В село Ковачевци тържествено бе отбелязана 131 годишнината от рождението на Георги Димитров

Гости на честването бяха Георги Първанов- Президент на Република България- 2001-2011г., депутатите Николай Малинов, Борис Цветков, Росица Янакиева- кмет на Община Перник, Симеон Василев, Иван Димитров, Васа Алексов от Културен център Димитровград, Сърбия, Деян Цветков – мениджър проект “Културни фестивали- България -Сърбия”.

Клоунът Бонбончо направи незабравим с емоциите и игрите пръзникът 1 юни на децата в Ковачевци

 Празничната програма бе специален поздрав от местната общинска администрация към най-малките жители на Ковачевска община. Освен детското шоу, което събра малчуганите на площада, сред изненадите имаше и лакомства. Във вихъра на игрите, песните и танците, подобаващо за такъв празник бе клоунът Бонбончо, който включи в забавленията и порасналите деца – родителите.

 

Голямо детско празненство подготвят за 1 юни в Ковачевци

За най-малките жители в Ковачевско е подготвена специална програма. Водеща на забавленията ще е Мис Бонбончо. Децата ще бъдат включени в редица интересни игри и викторини. За най-добрите са предвидени награди.

Снимки от фетивала Сурва 2013 гр. Перник

Очаквайте нови снимки от фестивала Сурва 2013 тук а също така и на http://facebook.com/chepinopernik/ и на страницата на ковачевци http://www.kovachevcionline.com/ за селата Чепино и Ковачевци и за всички останали в региона на http://ipernik.com/ , http://pernikonline.com/

Кметът на Ковачевци Васил Станимиров получи като подарък сабя за именния си ден

По стар стил Васильовден се чества на 13 срещу 14 януари.
Сабята на Станимиров бе подарена от служителите в администрацията. Общинарите избрали нестандартния дар, защото кметът е болюкбашия на сурвакарската група в Ковачевци. Идеята е с новата сабя Станимиров да води маскираните в борбата им със злото.

С концерт на читалищата от Ковачевско общината отбеляза Коледа

Настъпването на Рождество бе отбелязано в дом-паметника на „Георги Димитров”.

Фестивал на радостта в Ковачевци

Закрит бе 16-ия „Фестивал на радостта" за деца от социални домове, който се проведе в Ковачевци. Той се проведе в Националния детски екологичен комплекс в селото и продължи цялата изминала седмица. Децата и ръководителите си тръгват щастливи след 7 прекрасни дни, изпълнени с песни, танци, театрални постановки, карнавална въртележка, спортни игри и разходки по поляните и горските

Почивни дни в Лобош

Тръгнахме рано сутринта с идеята да прекараме съботния ден в селото, а неделя да се отдадем на риболов в едноименния язовир Лобош. Минахме през Перник, след това през Ковачевци и ето, че пристигнахме в село Лобош. Прекрасно село с много приветливи хора. Селото не превишаваше 200 жители, но пленяваше изключително много със своята дива и девствена природа.

Бай Тошо Качамако на 70 години

На връх Тодоров ден - 12.03.2011 г. известният народен музикант и имитатор Тодор Боянов - бай Тошо Качамако от с. Егълница навърши 70 години!Поздравяваме него и всичките му почитатели с това негово изпълнение: видео по-долу

Пожелаваме му още дълги години да е все така жизнен и да радва мало и голямо с виртуозните си изпълнения!

Фестивал на радостта в Ковачевци

Столичният куклен театър ще открие петнадесетия Фестивал на радостта в Ковачевци тази вечер с пиеса, която подарява на участниците.
Проявата е организирана от обществения фонд "Детство" и е под патронажа на съпругата на президента Зорка Първанова.
145 лишени от родителски грижи деца на възраст от 5 до 9 години ще творят в клубове по интереси. На 13 юни е гала концертът.

Разпространи съдържание