Loading

Драгановеца прострелян по поръчка на „Килърите“?

В нощта на атентата, хотелът на Драгановеца край язовир Лобош, е бил претъпкан. След изстрелите обаче, гостите на комплекса светкавично се разотишли. Единственият свидетел на случката е самата жертва Стоян Кръстев. Пернишкият гангстер видял сянка в храсталаците, но не видял лицето на стрелеца.

Пернишкият наркобос Стоян Кръстев - Драгановеца беше прострелян в събота вечерта в собствения си комплекс „Райски кът" до язовир Лобош. Куршумът е минал в опасна близост до аортата, но бандитът е извадил късмет.Ръката му също е ранена. Драгановеца вече е стабилен и няма опасност за живота му. Полицията проверява като евентуални поръчители на стрелбата Янко Попов - Туцо и Митьо Очите.

Най- озадачаващото в случая е, че Драгановеца би трябвало в момента на стрелбата да се намира в затвора в Бобов дол или поне да лежи на легло у дома си. Но наркобосът е застигнат от куршумите секунди след като слиза от автомобила си. Драгановеца би трябвало да излежава тригодишна присъда за разпространение на наркотици и незаконно оръжие. За местните не е тайна, че опасният бос почти през цялото време се намира в имението си край язовир Лобош.

Драгановеца и за миг не е оставял престъпните си занимания. Още докато лежеше в затвора, негови мулета бяха заловени в различни европейски страни да пренасят дрога. Оказа се, че дори пандизът не може да осуети действията на бандита. Драгановеца е един от най- могъщите наркобосове в Югозападна България. Основният му конкурент Маниката, в последствие стана негов съкилийник. Двамата най- после си поделиха наркоканалите и станаха дори първи приятели. По цял ден играят покер, а облозите достигат и до 100 бона.

Митьо очите е един от заподозрените поръчители на стрелбата срещу Стоян Кръстев. През 2009, докато се намираха в затворническите общежития в Казичене, престъпните босове се сбиха. Това наложи разделянето им - Митьо Очите беше изпратен в Белене, а Драгановеца - в Бобов дол. Явно и двамата добре са си плащали на управата на затвора, тъй като оттогава не са прекарвали много време зад решетките.

Трудно обаче може от веднъж да се каже кой е поръчал атентата. Драгановеца е един от най- мразените наркобосове, заради избухливия си характер и животинска агресия. Говори се, че парнишки бандити се събрали да отпразнуват покушението над Стоян Кръстев. Освен наркотрафик, бандитът ръководи лихварска банда. Мнозина са останали на улицата, заради убийствените лихви на Драгановеца. Комплексът „Райски кът" става притежание на Кръстев по същия начин. Бизнесменът Димитър Мирчев е първият собственик, но има неблагоразумието на поиска заем от 100 000 лв. от Драгановеца. Лихвите се увеличават постоянно и накрая Мирчев трябва да се раздели с апетитния имот до язовир Лобош.

Пернишкият трафикант нашумя през 2005, когато се опита да отвлече фолк- певицата Тони Дачева. На сутринта след свое участие в „Райски кът", изпълнителката и озвучителката й отишли до бара да си вземат по едно кафе за изпът. Драгановеца обаче не бил изтрезнял от предната вечер, а продължавал да се налива. Заключил вратата на комплекса и казал на Дачева, че ще му пее на ушенце. Фолкаджийката обаче успяла да звънне на тогавашния си приятел Найден Милков, който се занимава с охранителна фирма. Бургазлията подал сигнал до властите в Перник и Тони Дачева била освободена.
Фолк - певицата Тони Дачева разказва за отвличането в „Райски кът".