Loading

Възрастни

Два центъра от семеен тип за настаняване на възрастни хора с деменция отварят врати в ковачевското село Сирищник

Социалното заведение е единствентото по рода си на територията на областите Перник и Кюстендил.
В центровете ще могат да бъдат настанени 25 човека. Едно от изискванията е заболяването да бъде доказано с експертно решение от ТЕЛК или протокол от специализирана лекарска комисия.

На риболов край язовир Лобош

Язовир Пчелина

Язовир Лобош e известен още като Пчелина . На 30-ина км е от Перник,в посока Земен. Намира се близо до село Лобош, в което прекарахме нощта, в община Ковачевци.-родното място на известния български деец Георги Димитров.

Георги Първанов строи луксозна хасиенда за богати пенсионери

Сградата на старческия дом в Сирищник

Воден от носталгията по бащиния си край, Гоце решил да направи нещо смислено за родното си село. Така през 2008 г. започнал строежът на сграда с размери на прогимназия. Майсторите работили бързо и скоро приключили и доизкусуряването дори на модерна PVC дограма. Вътрешният дизайн бил решен от стени в бял латекс, дървени шкафчета, изискани кожени дивани и топли юргани.

Баби правят градинки в центъра

Шест от осемте баби градинарки

Бабите са част от клуба на пенсионера в Ковачевци. В него членуват 66 души. Те посрещат заедно всички празници, рожденни и именни дни. Включват се активно във всички общински прояви. Помагат за почистването на общината и се грижат за алеята, която води до родната къща на Георги Димитров.

Разпространи съдържание

kovachevci