Loading

Служители на общината в Ковачевци и на кметствата от селата в региона ще се обучават на английски и компютри по проект

Стойността му е 88 332, 41 лева, а средствата са осигурени чрез Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

Проектът „Компетентност и ефективност” – обучение на служителите в Община Ковачевци” обхваща 193-ма служители. Целта е да се подобри административно обслужване на гражданите и бизнеса в Община Ковачевци чрез обучение на служителите в общинската администрация, кметовете на кметства, кметските наместници и служителите на кметства.

 

Предвидено е да се повиши капацитета на служителите за предоставяне на административни услуги чрез подобряване на квалификацията и мотивацията им.

„Ще бъдат проведени 11 обучения. Те ще са по ключови компетентности, английски език и информационни технологии”, заяви ръководителят на проекта.

Проектът ще се изпълнява в продължение на 9 месеца.

 

 

Днес Ковачевци бе подписан и договор за изграждане на екопътека „Поглед към девет планини”. Тя се финансира също по проект по програмата за развитие на селските райони.

Дължината на екопътеката е близо 5 километра. Тя носи името си от една от ключовите точки по маршрута – заслон „Погледец”, откъдето се открива гледка към девет съседни планини.

 

 

 

 

източник:mirogled.com

Снимки