Loading

Кметът на община Ковачевци Васил Станимиров посрещна с шоколади 150 деца, лишени от родителски грижи

Вече седмица малчуганите творят и се забавляват в Националния детски екологичен комплекс в селото на „Фестивал на радостта”.

Разделени на четири отбора децата имаха задача по различен маршрут да намерят най-значимата сграда в селото.Минаха през забележителностите в селото – къщата-музей на Георги Димитров,Музея на авиацията,стадиона, Дом паметника и се събраха пред общината.Там Станимиров ги приветства с добре дошли и им обясни на разбираем език какво прави той и защо общината е важно място. Децата по своя инициатива попяха,танцуваха и огласиха площада.

Ковачевци е домакин на седемнадесетия поред “Фестивал на радостта”, организиран от Обществен фонд “Детство”. Малчуганите са на възраст от 3 до 12 години и са от 11 Дома и 6 Центъра за настаняване от семеен тип.Имаха възможност да разширят познанията си за България,за природата,за фолклора и традициите и естествено да се забавляват”- сподели председателката на Фонда г-жа Иванка Василева.Богатата и разнообразна програма по време на целия фестивал спомага за личностното развитие на децата,за сприятеляването и изявата им.Заключителния концерт “Доброто ражда добро” бе снощи, където сформираните състави показаха научените български народни танци и песни.А тази вечер всички ще се забавляват с пъстър карнавал.

 

източник:mirogled.com