Loading

Информационна среща за Представяне на актуална информация за подготовка на новия програмен период 2014-2020 г.

Информационна среща за Представяне на актуална информация за подготовка на новия програмен период 2014-2020 г. за отворени процедури за подбор на проекти и споделяне на добри практики се проведе в Ковачевци.

 

На нея присъстваха служители от общината,читалищата и др.

Лекторът Стоян Йотов очерта финансовата рамка за предстоящия период, която е договорена за 12 млрд. евро нетен приход. Спрямо миналия период, средствата са значително завишени. Все още обаче не е приет Закон за средствата от ЕС, а това създава трудности при изпълнение на проектите. Оперативните програми, по които могат да кандидатстват общините, са седем и още две селскостопански.Присъстващите бяха запознати с Единния информационен портал “Структурни фондове на Европейския съюз”,откъдето може да се черпи актуална информация,и с Информационната система за управление и наблюдение /ИСУН/.

Община Ковачевци работи ефективно по Програмата за развитие на селските райони,като осъществява проекти за откриване на Етнографски център “Сурвакари”,реконструкция на общински спортен комплекс в с.Ковачевци и изграждане на мини игрище за футбол в с.Калище,създаване на екопътека “Поглед към девет планини” към хижа “Джамен” с. Сирищник.

 

източник:mirogled.com