Loading

Стоян Кръстев – Драгановеца е освободен от ареста от Софийския апелативен съд

Той бил на свобода от миналата седмица. Арестувания с него Димитър Димитров – Котарака също е освободен.

Пернишкият наркобос бе задържан заедно с шефа на СИК Димитър Димитров – Котарака  от Добрич за притежание на наркотици и боеприпаси.В управлявания от добричлията „Фолксваген Фаетон“, със съдействието на служители от Агенция „Митници“, бе открит тайник, облицован с оловно покритие. В него са намерени около 36 кг хероин. У задържаните са намерени и много мобилни телефони с български и чуждестранни СИМ карти, 50 боеприпаса 22-ри калибър, различни суми в български левове, турски лири и 57 000 евро, които са иззети от Драгановеца. Впоследствие, в същия и във втори гараж в село край града разследващият екип открил още три мерцедеса, ползвани от групата, два от които бронирани.

Според защитата на Драгановеца имотът в село Лесковец, където са намерени 50-те бойни патрона, бил безстопанствен и неохраняем и всеки можел да влезе там.  Връзката му с намерената дрога пък не била доказана. Адвокатът на Кръстев заяви, че Котарака и Драгановеца се срещали заради покупко-продажба на автомобил. Намерените пари били от сделката.

Още щом се прибрал в имението си на брега на язовира в ковачевското село Лобош Драгановеца наредил тежка трапеза. Поканил приятели и празнували до зори свободата на Кръстев.

 

 

източник:mirogled.com

kovachevci