Loading

Служебният министър на вътрешните работи Петя Първанова има вила в Ковачевци

Тя купила парцел в селото през 2005 г.

Върху имота първоначално нямало строеж. През 2008 г. обаче Първанова започнала градеж на монолитна постройка. Сега вилата е напълно завършена и обитаема.  Тя се намира в района под бензиностанцията в селото, охранява се със СОТ на МВР и според местните новата министърка е била в Ковачевци миналата неделя. Никой до момента обаче не е знаел, че Първанова е служител на МВР. Чак след назначаването й за министър в служебния кабинет ковачевчани я разпознали от телевизионните репортажи.
Така след министърът на електронното правителство Роман Василев и Първанова е вторият министър в кабинета с връзка с Пернишко.
Първанова има впечатляваща кариера, през 1978 г. завършва Немската гимназия в София. През 1991 г. се дипломира като магистър по немска филология в Софийския университет „Св. Климент Охридски”, а през 1998 година – като магистър по право в Нов български университет.
В периода 1978 – 1981 работи последователно като администратор в Балкантурист (1978 – 1979), сътрудник в Държавния стенографски институт (1979 – 1980) и технически сътрудник в СИФ Бояна (1980 – 1981). От 1982 до 1991 е референт – преводач в Посолството на ГДР в София. В годините от 1991 до 1998 работи като сътрудник, преводач и протокол в различни компании.
В периода 1999 – 2001 г. е началник отдел „Международни връзки и протокол” в Администрацията на Главния прокурор.
Преди да бъде избрана за служебен министър на вътрешните работи Петя Първанова ръководи специализираната административна дирекция “Европейски съюз и международно сътрудничество.” Това е дирекцията, която представлява МВР в различните ЕС, отговаря за ангажиментите на България в областта на вътрешните работи, хармонизацията на правото на ЕС, координира изпълнението на мерките и действията по Шенген и отговаря за протокола на МВР. Владее немски и английски език, ползва руски.

 

mirogled.com