Loading

Общинският съвет в Ковачевци при днес бюджета на общината

Размерът му е 2 055 000 лева, а съветниците го гласуваха единодушно с мотива, че е изпълним, без кухи обеми и нереалистични стойности.
Приходната част на бюджета е формирана от общата субсидия за делегираните от държавата дейности в размер на 852 480 лева и от собствени приходи в размер на 1 160 944 лева. В Разходната част са предвидени 1 160 944 лева за местни дейности и 622 148 лева за капиталови разходи.
Разгледани бяха докладни записки относно Отчет на решенията на Общински съвет – Ковачевци и Отчет на Местната Комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетни при община Ковачевци, за 2014година.
Спазвайки разпоредбите на Закона за местното самоуправление и местната администрация и следвайки собственото си чувство за дълг и отговорност пред хората от общината, кмета на Общината, представи отчет за 2014г., за изпълнение на Програма за управление на община Ковачевци през мандат 2011 – 2015 г., по направления и цели.
„През изминалата 2014г. Община Ковачевци може да се гордее с постигнатото, въпреки неблагоприятната икономическа среда. То е в резултат от съвместната работа, сътрудничество и съдействие между Общинската администрация и Общинския съвет. И през 2015г., ще останат като основни приоритети подобряване инфраструктурата в населените места, утвърждаване на туристическия облик на общината, социалните услуги и образованието. Ще се работи усилено по завършване на спечелените и започнати проекти. Ще разработваме и кандидатстваме за нови финансирания, и през новия програмен период 2014-2020г. Ще продължим да обединяваме силите и възможностите на тези, които са готови да работят, в името на реализиране на общите цели над всякакви частни, лични или други интереси”, се казва в документа.
Съветниците в Ковачевци приеха и годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост, както и годишен план за паша за 2015г.

 

 

 

mirogled.com

Снимки